Welcome to ALMIRA TRAVEL Agency

1. MAJ GRUZIJA I AZERBAJDŽAN / 27.04.2019 – 04.05.2019. – 8 dana

1.27.04.2019 Sarajevo – Istanbul – Tbilisi

Okupljanje grupe na aerodromu u Sarajevu u 15:40. Check inn i pasoška kontrola, te let na relaciji Sarajevo – Istanbul u 18:10, avio kompanijom Pegasus. Slijetenje u Istanbulu i presjedanje na let za Tbilisi. Planirano vrijeme dolaska u Tbilisi je u 03:25, Transfer do hotela, smještaj u isti i noćenje.

2.28.04.2019. Tbilisi

Planirano vrijeme dolaska u Tbilisi je u 03:25, Transfer do hotela, smještaj u isti i noćenje. Duručak i pješačko razgledanje Tbilisia. Šetnja avenijom Rustaveli u kojoj se nalaze tbilisijska Opera i Baletno pozoriste, parlament te pozorište Rustaveli. Proći ćemo kraj crkve Metekhi koja se nalazi na litici s pogledom na rijeku Mtkvari. Ispred crkve se nalazi spomenik osnivaču Tbilisija, kralju Vakhtang Gorgaslan. Tu se, na litici, nalazi i palača Darejani. Nastavljamo dalje do sumpornih toplica smještenih u starom Tbilisiju, na suprotnoj strani rijeke, nasuprot palači Darejan… Nakon razgleda Tbilisia, slobodno vrijeme za ručak do 18h, kada se okupljamo i odlazimo žičarom na vidikovac. Individualni povratak u grad, žičarom ili pješice, kao i povratak u hotel.

3.29.04.2019. Tbilisi– Sighnagi – Sheki

Doručak odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme, nastavak našeg putovanja.. U 15:00 uputit ćemo se do našeg slijedećeg odredišta, grada Sheki u Azerbajdzanu. Na putu prema Shekiju, zaustavit ćemo se u vinskoj regiji Kakheti, gradu Sighnagi, gdje ćete imati priliku kusati cuvena Gruzijska Vina. Sighnagi je grad iz 18. Stoljeca, kojeg je osnivao gruzijski Kralj Herkules II. Nastavak vožnje do Shekia. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje. (Vožnja sa pauzama i razgledanjima gradova cca 9 – 10h, zavisno od uslova u Saobraćaju i gužve na granici). Dolazak u hotel, smještaj u isti i noćenje.

4.30.04.2019. Sheki – Semaha – Baku

Nakon duručka, slijedi razgled dvorca Sheki, Šekikanove palače (18.st), zatim manufakture i radionice shebekegdje ćete se upoznati s jedinstvenom tehnologijom izrade prozora i vrata od drveta te obojanog stakla bez uptrebe ljepila ili čavala. Šetnja po obrtničkom dijelu grada s mnogobrojnim zanatskim radnjama. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka slijedi nastavak vožnje do grada Šemaha, gdje ćemo posjetiti srednjovjekovno groblje i mauzoleju Yeddi-Gumbaz poznatom i kao mauzolej „7 kupola“ građenom između 15. i 19. stoljeća. Nastavak putovanja nas vodi u naselje Maraza gdje ćemo vidjeti mauzolej Diri-babe iz 14. Stoljeća (maksimalno zadržavanje 30min). Dolazak u Baku je planiran u večernjim satima. Smještaj u hotel i noćenje.

5.01.05.2019. Baku i Absheron

Doručak, cjelodnevni izlet Absheron poluostrvo i Baku: Prva stanica je Ateshgah – hram vatre vjernika nalazi u selu Suraxani. Zoroastrijanci iz Indije putovali su hiljade kilometara da Ateshgah da bi se klanjali vatri koja dolazi iz zemlje. Naš izlet nastavljamo prema Gala muzejskom kompleksu, gdje možete otkriti arheoloških artefakata i istražiti elemente tradicionalnog životnog stilaVrhunac ovog izleta će biti posjeta Yanar Dag planini gdje možete vidjeti sagorjevanje prirodnog plina, što se ovdje dešava već nekoliko hiljada godina. Povratak u Baku gdje nastavljamo sa panoramskim i pješačkim razgledom grada. U medjuvremenu cemo napraviti pauzu za ručak. Razgled Bakua, obuhvata odlazak na vidikovac i posjetu Sehidskom mezarju, te odlazak do starog dijela grada poznatog pod imenom Icheri Sherer. Posjetit ćemo Širvanšahovu palaču iz 15. stoljeća te Toranj djeva iz 12. stoljeća. Čaj u Buhara karavansaraju. Nastavak razgleda uz šetnju po centru grada, posjet Istorijskom muzeju koji je smješten u prostorijama nekadašnje rezidencije azerskog bogatog naftaša i velikog filantropa Haji Zeynal-Abdin Tagijeva koji je živio na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

6.02.05.2019. Baku – Gobustan – Baku

Doručak u hotelu. Zatim odlazimo na cjelodnevni izlet u 65 kilometara udaljen Ghobustan, mjesto koje je muzej na otvorenom, a ujedno se nalazi i na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Lokaliet je poznat po oslikanim stijenama (preko 6 tisuća petroglifa) nastalim u razdoblju od Kamenog doba pa do kraja Srednjeg vijeka. Gobustan je poznat i po blatnim vulkanima kojih je na ovom području oko 400 što predstavlja polovicu ukupnog broja takvih vulkana u svijetu. Povratak prema Bakuu i ručak uz obalu Kaspijskog jezera (ručak nije uključen u cijenu). Usputno zaustavljanje i posjet džamiji Bibi-Heybat te starom naftnom polju. Povratak u hotel. Noćenje

7.03.05.2019. Baku

Doručak, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ovog prelijepog, prostranog i jako čistog grada. Prošetajte se Nizami ulicom, Bulvarom, obavite Shopping, ručak. Samostalni povratak u hotel i noćenje.

8.04.05.2019. Baku – Istanbul – Sarajevo

Rana odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Check inn na let za Istanbul, slijedi zajednički odlazak do nekog od shopping centara u blizini aerodroma. Slobodno vrijeme. Povratak na aerodrom u 13:30. Po dolasku na aerodrom, slijedi check inn na let za Sarajevo. Let za Sarajevo u 16:00. Planirano vrijeme dolaska u sarajevo je u 17:00

Cijena 1599,00 KM

U cijenu je ukljuceno

 • Avio karte prema itinereru putovanja sa
 • uključenim taksama
 • Transferi od aerodroma do hotela i nazad
 • Hotelski smjestaj U Tbilisi u hotelu 3*/4*na bazi
 • 2 ND
 • Hotelski smjestaj U kence u hotelu 3*/4*na bazi
 • 1 ND
 • Hotelski smještaj u Baku u hotelu sa 4* na bazi 4
 • ND
 • Pratioc putovanja
 • Organizacija putovanja

U cijenu nije ukljuceno

 • Cijena ne uključuje:
 • PZO 16/32 KM
 • Viza za Azerbejđan – 30 € – posreduje agencija
 • Individualne troškove
 • Ručkovi i obroci u toku izleta.
 • Napojnice vozačima i vodiću 15€/po osobi
 • Doplata za 1/1 sobu – 300 KM