Welcome to ALMIRA TRAVEL Agency

ISTANBUL NOVA GODINA – AVIONOM 7 NOĆENJA

 ISTANBUL – ima puno skrivenih blaga koja samo čekaju da ih otkrijete, puno četvrti od kojih svaka nudi novu vrstu zanimljivosti. Istorijska jezgra koja okružuje Aju Sofiju i Plavu džamiju pulsira od broja turista i već poznatih vizura, ali hipsterski Karaköy nudi opuštenu vibru i novo lice Istanbula kakvo nećete vidjeti u vodičima. I takve se suprotnosti susreću na svakom koraku.

Itinerer

 1. Dan SARAJEVO – ISTANBUL

Okupljanje grupe na aerodromu 2 sata prije leta. Prijava na let i predaja prtljage. Let na relaciji Sarajevo Istanbul U 08:30 – Avio kompanija Turkish airlines. Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slijedi transfer do hotele i prijava u isti. Slobodno vrijeme.

U vecernjim satima, predlazemo odlazak na Docek Nove Godine (uz doplatu):

Opcija 1 – Krstarenje Bosforom uz veceru i tursko veće

Opcija 2 – Odlazak do mjesta odakle ćete imati priliku vidjeti veličanstveni vetromet iznad Bosforskog mosta. U blizini se nalaze i kafici i restorani.

SRETNA NOVA GODINA

Povratak u hotel i noćenje.

2. Dan ISTANBUL

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet. Za danas preporucujemo slijedece izlete:

Stari grad – Obilazak Lokaliteta: Plava džamija, Sultanahmet trg, Hipodrom, njemačka fontana, Kapali čaršija, Sulejmanija dzamija, Egipatski bazar, Aya Sofia s vanjste strane ( Ako bude moguće, uči ćemo unutra) – (licencirani lokalni vodić – izlet pješice)- Cijena 15€

Krstarenje Bosforom – Nakon doručka planiran je fakultativni izlet «krstarenje Bosforom». Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. Dnevna varijanta krstarenja bosforom – nešto sto se ne propušta. Upoznajte jedan od najlepših gradova svijeta, grad koji zovu i «bajku na bosforu koja još uvek traje», neverovatan spoj istoka i zapada. – Cijena krstarenja – 20 € (licencirani lokalni vodić I krstarenje – odlazak gradskim prevozom – troskovi gradkog prevoza nisu ukljuceni u cijenu izleta – Istanbul card – cca 1€)

3. Dan ISTANBUL

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet. Za danas preporucujemo slijedece izlete:

Panorama 1453, Miniaturk, Balat, Ejup i Piere lotty. Izlet započinjemo odlaskom u 3D muzej pamžnorama 1453 gdje ćete se naći u 1453 godini kada je Sultan Mehmed Fatih osvojio Kostantinopolj, sadašnji Istanbu. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Izlet nastavljamo posjetom Miniaturku – muzej na otvorenom, gdje mozete vidjeti tursku u malom. Zatim odlazimo do prve dzamije koja je sagrađena u Istanbulu – Dzemija Sultan Eyupa, te nakon posjete iste, odlazimo na brdo Pier lotty odakle ćemo imati prelijep pogled na Istanbul. – Cijena Izleta – 35€ ( ulaznice, prevoz i licencirani lokalni vodić)

U večernjim staima naša iskrena preporuka je odlazak na Tursko folklorno veče na brodu (ulaznica, večera, piće, prevoz i lokalni vodič) – Cijena izleta 35€ (prevoz, večera, krstarenje brodom I tursko veče)

4. Dan ISTANBUL

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet. Za danas preporucujemo slijedece izlete:

Marmaray – Odlazak Marmarayem na azijsku stranu, naselje USKUDAR, odakle cete imati predivan pogled na DJEVOJAČKU KULU – simbolu grada koji se nalazi između dva kontinenta. Brodom ćemo preći do Kabataša, te se kosim liftom popeti na trg Taksim. Prošetat ćemo se Istiklal ulicom, imati slobodno vrijeme za shopping ili ručak, prošetati do galata Kule – pogled s vana. Spustiti se do Galata Mosta, odakle ćete imati prelijep pogled na – Cijena izleta 15 € (licencirani lokalni vodić– odlazak gradskim prevozom – troskovi gradkog prevoza nisu ukljuceni u cijenu izleta – Istanbul card – cca 2,5 €)

5. Dan Istanbul

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet. Za danas preporucujemo slijedece izlete:

Topkapi palata (ulaznicai lokalni vodič) – Cijena Izleta – 35€

Upoznajmo Aziju – Ovaj jedinstveni izlet void Vas kroz Azijski dio Istanbula. Posjeta jednoj od najvećij i najljepših džamija u Istanbulu – ČAMLIDŽA. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak na naselje USKUDAR, odakle cete imati predivan pogled na DJEVOJAČKOJ KULI – simbolu grada koji se nalazi između dva kontinenta. Dan zavšravamo posjetom u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema hotelu. – Cijena Izleta – 30€ – (prevoz i licencirani lokalni vodić)

6. Dan ISTANBUL

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet. Za danas preporucujemo slijedece izlete:

Prinčevska ostrva – Ostrva se nalaze na sjeveroistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na prijesto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći dio prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima a odnedavno i električnim minibusom za turiste. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu. Cijena izleta – 20€ (licencirani lokalni vodić I prevoz Brodom – odlazak gradskim prevozom – troskovi gradkog prevoza nisu ukljuceni u cijenu izleta – Istanbul card – cca 1€)

ILI

Levent, četvrt poznata kao istanbulski „Manhattan“ s najvišim neboderom „Istanbulski Safir“ koji je najviši neboder na potezu između Dubaija i Frankfurta. Najviša zgrada u Istanbulu i Turskoj sa predivnim panoramskim pogledom na grad. Ovo je ujedno i šoping centar. Na prvim spratovima vas očekuje shopping centar s poznatim modnim brendovima, a na vrhu terasa s pogledom na čitav grad na oba kontinenta. Možete čak i da uživate u 4D animaciji u kojoj ćete dobiti osjećaj da sami letite po Istanbulu. – Cijena izleta 35 € ( ulaznice, prevoz i licencirani lokalni vodić)

7. Dan ISTANBUL

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet. Za danas preporucujemo slijedece izlete:

Obalom Bosfora – Na ovom izletu ćemo posjetiti djelove Istanbula, koje se inace ne posjećuju u turističkim obilascima. Otići ćemo do Bebeka, posjetiti Rumeli hisar, Popeti se do vidikovca pored mosta Sultan Mehmet Fatiha, prošetati se Arnavutkojom I zavrsiti izlet na Ortakoju. – Cijena izleta 30 € – ( ulaznice, prevoz i licencirani lokalni vodić)

8. Dan ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak, odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom u 16:00. Prijava na let za Sarajevo u 20:00.  Let na relaciji Istanbul Sarajevo. Planirano vrijeme dolaska u8 SAarajevo je 20:00

KRAJ PROGRAMA

CIJENA PO OSOBI : 749,00 KM

Cijena ukljućuje

 • Avio karte na relaciji Sarajevo – Istanbul Sarajevo – avio kompanija Anadolujet
 • Prtljaga 20+8 kg
 • Transfer od aerodroma do hotela i obratno
 • Hotelski smjestaj na bazi 7 nocenja sa doručkom u Hotelu Biancho old city 4* ili sličnom – Standardne sobe
 • Predstavnik agencije

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje 16 KM za osobe do 60 godina starosti, 32 KM za osobe od 60 do 75 godina starosti
 • Osiguranje od otkaza putovanja 25 KM  – nije obavezno, ali preporucujemo
 • Fakultativni izleti
 • Vlastiti troškovi

Napomena

DOPLATA ZA HOTELE – PO OSOBI ZA CIJELI PERIOD BORAVKA:

 • BEYAZ SARAY OLD CITY 4*- 100 KM
 • TAXIM SQUARE 4* – 200 KM
 • BIANCHO PERRA 4* – 80 KM

U slučaju da je putnik COVID pozitivan, uz predodzbu PCR testa koji to dokazuje, vrši se povrat kompletno uplacemog iznosa, za njega i blize članove koji imaju dokaz o samoizolaciji, a koji putuju zajedno sa oboljelom osobom.

Za realizaciju izleta, potrebno je minimalno 10 osoba.