Welcome to ALMIRA TRAVEL Agency

JORDAN 20.05. –26.05.2019.

AMMAN –JERASH –AJLOUN –MADABA –MT NEBO –PETRA –WADI RUM –MRTVO MORE -AVIONOM IZ BUDIMPEŠTE-

Jordan je najpoznatiji po tri stvari, a to su Petra –drevni grad smješten u srcu planinske pustinje, Amman –metropola po mjeri svakog čovjeka te Kraljica Ranija –po mnogima najelegantnija žena na svijetu. A mi smo iskopali i još neke zanimljive lokacije…

Program putovanja

1.dan 20.05.2019. SARAJEVO–BUDIMPESTA

Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u poslijepodnevnim satima i prevoz na relaciji Sarajevo –Budimpesta.

Nocna voznja kroz BiH. Putnike cemo uzimati u Visokom, Kaknju, Zenici, Doboju, …. i ostalim mjestima na putu prema Šamcu.

2. dan 21.05.2019. BUDIMPESTA -AMMAN

Nastavak voznje kroz Hrvatsku i Madjarsku. Dolazak na aerodrom u jutarnjim satima i prijava na let za Amman. Let za Amman u 06:30. Slijetanje u Amman u 09:55h. Transfer do hotela. Prijava u hotel. Nakon kraceg odmora, idemo u fakultativni razgled glavnog grada Jordana–Ammana, među ostalim antičke Citadele s brojnim iskopinama oko koje se počeo formirati grad, Arheološkog muzeja u čijem se podnožju nalazi antičko pozorište, džamije kralja Abdulaha, posvećene djedu kralja Husseina, tržnice i starog dijela grada.Slobodno vrijemei noćenje.

3.dan 22.05.2019. AMMAN –JERASH –AJLOUN

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet do 48 km udaljenog Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada, gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Po razgledu Jerasha, slijedi vožnja prema Ajlunu, malom gradiću koji se smjestio na obroncima planina sjevernog Jordana, 76 km sjeverozapadno od Ammana. Posjetit ćemo impresivni Salahedin dvorac iz 12 stoljeća. Povratak u Aman. Noćenje.

4.dan 23.05.2019. AMMAN –MADABA –MT. NEBO –IRAQ EL AMIR –AMMAN

Doručak. Nakon doručka slijedi vožnja do Madabe, grada mozaika s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. Moći ćete uzivati sa planine u pogledu na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Slijedi odlazak do obale Mrtvog mora na -400 m nadmorske visine. Shawbakje jedan od najljepših Križarskih zamaka iz 12 stoljeća, perioda Ayyubid–Mamluk. Smješten je u južnom Jordanu, 35 km sjeverno od fantastičnog Nabatejskog grada Petre. Nakon obilaska zamka, slobodno vrijeme i povratak u Amman. Noćenje.

5.dan 24.05.2019. AMMAN –WADI RUM –PETRA -AMMAN

Doručak. Nakon doručka odlazak u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenjukojeg su prije više od dvije hiljade godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama.

Prilika za jahanje na konjima. Po završetku razgleda Petre nastavak putovanja prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Tu ćete doživjeti uzbudljivi jeep safari. Po završetku razgleda Wadi Ruma, nastavak vožnje prema Ammanu. Slobodno vrijeme i noćenje.

.6. i 7. dan 25.05. i 26.05.2019. AMMAN –BUDIMPEŠTA –SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Nakon dolaska na aerodrom, slijedite check in na let zaBudimpeštu u 19:30. Slijetanje u Budimpestu u 22:25h, te nastavak voznje prema Sarajevu. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u jutanjimsatima.

***Napomena: Satnice letova su po lokalnim vremenima***

CIJENA :799 KM SA TAKSAMA

-ZA PRVIH 10 REZERVACIJA ILI ZA REZERVACIJE DO 15.03.2018.

CIJENA ZA OSTALE REZERVACIJE: 949 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

* Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo –Budimpesta -Sarajevo

* Aviokarta na relaciji Budimpesta –Amman -Budimpesta–avio kompanija Ryanairsa ukljucenim taksama

*4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Ammanu u 1/2 i 1/3 sobama

* Transfer odaerodroma do hotela i nazadRucna prtljaga –10 kg

* Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

* Troškove organizacije i rezervacije

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

* Fakultativni izleti i ulazniceu Jordanu

* Doplatuza 1/1 (jednokrevetnusobu)–190 KM

* Putnicko zdravstveno osiguranje 15KM, osobe starije od 60 godinaplaćaju30KM.

* Doplata za kofer do 20 kg –100 KM

OKVIRNE CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

* Amman –35€

* JERASH –AJLOUN –55 €

* MADABA –MT. NEBO –IRAQ EL AMIR –75 €

* WADI RUM –PETRA–140 €