Welcome to ALMIRA TRAVEL Agency
LJETOVANJE NA MALTI  + RIM / AVIONOM IZ MOSTARA  14.07 – 21.07.2017
malta-elite-travel13
Duboko plavo more u kontrastu sa obalom zlatno žute boje, prahistorijski hramovi, skrivene uvale, litice sa kojih se pružaju pogledi na pučinu koji zaustavljaju dah – to je Malta. Malta je mala i gusto naseljena ostrvska država koju sačinjava arhipelag u sred Sredozemnog mora na jugu Evrope.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN. (14.07.2017.) MOSTAR-RIM

Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u dogovoreno vrijeme i voznja prema aerodromu u Mostaru. Po dolasku na aerodrom slijedi chekiranje na let na relaciji Mostar-Rim u 18:55. Planirano slijetanje u Rim je u 20:05, nakon čega slijede pasoške i carinske kontrole te transfer prema hotelu u blizini aerodroma. Chekiranje u hotel. Slobodno vrijeme.

2. DAN. (15.07.2017.) RIM – MALTA

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme. Opcija uz dogovor sa grupom, odlazak do centra grada gradskim prevozom. Ponovno okupljanje grupe i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijedi chekiranje na let na relaciji Rim-Malta u 19:00. Planirano slijetanja na Maltu je u 20:25, a nakon čega slijedi transfer do hotela, smještaj u isti i noćenje.

3.DAN do 7. DAN (16.07./20.07.2017.) MALTA

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje i uživanje na prekrasnim plažama Malte. Ostrva Malta, Goco i Komino čine Malteški arhipelag koji se nalazi u Sredozemnom moru. Zbog specifičnog geografskog položaja kulturno nasljeđe je spoj mnogih kultura koje su vijekovima bile u dodiru sa Maltom. Direktan kontakt sa uzbudljuvim pričama njene historije imaćete u glavnom gradu Valeta. Šarmiraće vas marina i šarolika arhitektura nastala kao rezultat različitih stilova, a na kraju jedan sklad i harmonija u kojoj cete uživati svakog dana. Prijestonica Malte, stara 420 godina, dobila je ime po velikom majstoru Jean Paris De La Vallette. Harmonične mješavine stilova i kultura, Valeta je šarmantna i zavodljiva. Malta je za ronioce evropska destinacija broj jedan, što ide u prilog cinjenici da je more apsolutno fantastično.

Slobodno vrijeme možete iskoristiti za fakultativne izlete.

8.DAN (21.07.2017.) MALTA – RIM – MOSTAR

Rana odjava iz hotela i transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom slijedi check inn na let Malta-Rim u 08:50. Planirano slijetanje u Rim je u 10:25, kada slijede pasoške kontrole i slobodno vrijeme do chekiranja na let Rim-Mostar u 13:30. Po slijetanju u Mostar u 14:50 slijede carinske i pasoške kontrole te transfer prema Sarajevu.

CIJENA: 1250,00 KM za prvih 10 rezervacija

Za naknadne rezervacije cijena se uvecava za 200 KM.

U cijenu uključeno:

* Avio karta sa taksama prema itinereru putovanja

* Transfer od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma na Malt ii u Rimu

* Smještaj u hotelu 3*/4* na bazi 6 noćenja sa doručkom na Malt ii 1 nocenje sa doručkom u blizini aerodrome u Rimu

* Ručna prtljaga 8kg (torba koja idu u prtljažni prostor se dodatno plaća)

* Organizacija putovanja

* Pratilac putovanja-minimalno 15 prijava

U cijenu nije uključeno:

* Transfer autobusom na relaciji Sarajevo – Mostar -Sarajevo – 30 KM

* Putnicko-zdravstveno osiguranje – osobe do 59 godina placaju 16 KM (osobe od 59 do 75g plaćaju 32 KM)

* Fakultativni izleti- cijene ce biti naknadno objavljene

* Torba koja ide u prtljazni prostor – 80 KM

* Doplata za 1/1 sobu: na upit

 

*** Ovo putovanje uključuje putovanje LOW Coast avio kompanijama.

 

*** OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO 90 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJE EU