Welcome to ALMIRA TRAVEL Agency

MINHEN i SALZBURG

Proljetna putovanja

Od jezera, parkova i pivskih bašta do muzeja, istorijskih mesta i velikih prodavnica, ima ponešto za svakoga ko poseti Minhen. Ako tražite najbolja piva, najidiličnije poglede, eko-parkove, nevjerovatnu kuhinju, fantastične umjetničke kolekcije ili jednostavno želite sjediti usred zaista sjajnih ljudi, putovanje u glavni grad Bavarske je sve što vam treba. 

Salzburg je poznat po tome što je rodno mjesto slavnog kompozitora Mocarta. Zbog toga je Salzburg postao meka za klasičnu muziku, a Mocartov uticaj možete osjetiti po cijelom gradu. Ulice su pune prelijepe muzike uživo, a talentovani muzičari su iza svakog ugla. Često ćete vidjeti studente muzike kako vježbaju na ulici, a violiniste i harfiste kako ispunjavaju istorijske trgove muzikom. Čak i ako ne mislite da je klasična muzika vaša stvar, ne možete a da je ne cijenite u tako spektakularnom okruženju.

Itinerer

 1 DAN
SARAJEVO – MINHEN

Okupljanje grupe na aerodromu u Sarjevu u 16:30. Prijava na let, avio kompanija Wizzair. Let na relaciji Sarajevo – Minhen ( Memmingen) u 18:25. Po slijetanju u Memmingen, oko 20:00, slijede pasoske i carisnke formalnosti, te transfer do hotela u Minhenu. Po dolasku u hotel, smještaj u iszi i slobodno vrijeme. Noćenje.

 2. DAN
MINHEN

Nakon doručka, slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Minhena. U toku današnjeg izleta obići ćemo  pješice: Königplatz – muzejska četvrt sa starom i novom pinakotekom – Hofgarten – Prinzregentenstrasse – Ludwigstrasse sa sveučilištem – Maximilianeum – obala rijeke Isar – Marienplatz – Gradska vijećnica – Residenz – katedrala Frauenkirche. Slobodno poslijepodne za kupovinu (glavna trgovačka ulica Kaufringerstrasse pruža izvrsne mogućnosti shoppinga) i posjete muzejima. Noćenje.

3. DAN

MINHEN – SALZBURG

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje Minhena, ili fakultativni izlet u rodni grad Wolfganga Amadeusa Mozarta – Salzburg. Dolazak u Salzburg, razgled središta grada u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala – biskupska rezidencija – Mozartov trg – ulice Getreide i Juden – park Mirabell. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu Mozart kuglica i osobne programe. Povratak u Minhen u poslijepodnevnim satima. Po dolasku u Minhen, slobodno vrijeme i noćenje.

 
4. DAN
MINHEN – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba do 11h. Stvari ćemo ostaviti u prostoriju za stvari. Slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje Minhena ili kupovinu (glavna trgovačka ulica Kaufringerstrasse pruža izvrsne mogućnosti shoppinga) i posjete muzejima.Okupljanje grupe u hotelu u 16:15. Polazak prema aerodromu u 16:30. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let za Sarajevo u 20:30. Planirano vrijeme slijetanja na aerodrom u Sarajevu je u 22:00.

CIJENA PO OSOBI: 499 KM

Polasci

Cijena ukljućuje

  • povratna avio karta na relaciji Sarajevo – Munchen ( Memmingen) – Sarajevo
  • ručna prtljaga 10+5 kg
  • transfer od aerodroma do hotela i obratno
  • hotelski smještaj u Minhenu u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama – trokrevetne sobe na upit,
  • organizacija putovanja
  • pratioc grupe

Cijena ne ukljućuje

  • putničko zdravstveno osiguranje 8 KM / 16 KM
  • doplata za jednokrevetnu sobu – 220 KM
  • fakultativni izleti
  • individualni troškovi