Welcome to ALMIRA TRAVEL Agency

Istanbul / 29. Decembar – avion

6 dana 5 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 29.12.2020.g.

FIRST MINUTE CIJENA – 475,00 KM
-za uplate do 14.11.2020.g.

CIJENA PROGRAMA – 525,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

  • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; Pegasus Airlines
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
  • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Aerodromske takse – 175,00 KM;
  • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
  • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 25,00 EUR,TURSKO VEČE – 35,00 EUR; DVORCI – cca 25,00 EUR; BURSA – cca 25,00 EUR; PRINČEVSKA OSTRVA – 10,00 EUR; MUZEJ MADAME TUSSUADS – cca 15,00 EUR;
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 195,00 KM
  • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
  • Indiviudalni troškovi

Plan programa

1.dan Sarajevo – Istanbul
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2.5h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u poslijepodnevnim satima cca 16:05h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2.dan Cjelodnevni izlet
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta jednoj od najvećij i najljepših džamija u Istanbulu – ČAMLIDŽA.  Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA.  Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. U nastavku dana posjeta naselju USKUDAR, gdje se nalazi jedan od simbola grada – Djevojačka kula. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u pogledu na evropski dio grada. Dan završavamo posjetom naselju KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda.  Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.dan loko – Krstarenje Bosforom
Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak kvarta Sultanahmet, gdje ćemo usputno vidjeti i posjetiti: Kapaličaršiju, Čemberlitaš, Cisternu Šerefije, Hipodrom, Plavu džamiju i Aya Sofiju. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom, u trajanju cca 2h privatnom brodicom, gdje ćemo uživati u pogledu na: Sulejmaniju, Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku slobodno vrijeme. Noćenje.
4.dan Cjelodnevni
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem se nalazi prekoa 100 građevina koje su građene prije i za vrijeme Osmanlija. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana slijedi posjeta naselju EYUP, gdje se nalazi i Vidikovac Pierre loti, kao i džamija Ejubija. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Dan završavamo posjetom jednom od najljepših tržnih centara u gradu – FORUM ISTANBUL, u kojem možete samostalno posjetiti i jedan od najpoznatijih akvarijuma u Evropi. Povratak u hotel. Noćenje.
5.dan Dolmabahče dvorac – Taksim
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu DOLMABAHČE DVORCU, koji je bio sjedište posljednjim Sultanima Osmanskog Carstva. Odlazak tramvajem do dvorca. Po dolasku posjeta glavnom dvorištu, dijelu Selamlik i Haremu. Prilika da vidite luksuz i raskoš iz tog perioda. Mogućnost fakultativnog odlaska na TRG TAKSIM, koji glasi za najveće i najljepše šetalište u Istanbulu. Zajednički odlazak u muzej voštanih figura – MADAME TUSSUADS. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje.. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6.dan Istanbul – Sarajevo
Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu cca 12:00h. Po dolasku chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u 15:15. Let u trajanju cca 100 min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.