Welcome to ALMIRA TRAVEL Agency

– PUTOVANJE U „SVETU ZEMLJU“ IZRAEL-
14.02. – 19.02.2019.
AVIONOM IZ SARAJEVA

Izrael je sveta i obećana zemlja u kojoj je rođeno Hrišćanstvo. Na svetoj zemlji su sagrađena najveća svetilišta i mjesta hodočašća. U Izraelu su i grobnice najvećih jevrejskih predaka ali je i mjesto prvog polaganja Zavjetnog kovčega s Deset božjih zapovijesti. S razlogom nosi ime ,,Sveta zemlja’’, jer duhovna tradicija čini njegovu suštinu. Izrael je jedna od najfascinantnijih, naj intrigirajućih i najsloženijih zemalja na svijetu. Geografski je mala, ali društveno, historijski i geografski predstavlja jedinstvenu asocijaciju kontrastnih atributa među narodima i kulturama u svijetu.

Program putovanja:
1.dan 14.02.2019. SARAJEVO –TEL AVIV – JERUSALEM
Sastanak putnika na aerodromu Sarajevo je dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo – Tel Aviv (preko Istanbula) je u 15:55. Planirano slijetanje u Tel Aviv je 15.02.2019. u 00:10. Nakon slijetanja slijede carinske i pasoške kontrole i transfer do hotela U Jerusalemu. Prijava u hotel. Noćenje.

2. dan 15.02.2019. JERUSALEM
Doručak. Slobodan dan ili cjelodnevno fakultativno razgledanje Jerusalema kojeg su osvajali i razarali razni narodi zbog čega predstavlja pravu riznicu historije i kulture. Stari grad se obilazi od jedna od osam kapija koje opasuju grad. Jerusalem je sveti grad za judaiste, hrišćane i muslimane, godišnje ga posjeti oko četiri miliona turista. Stari grad je podijeljen na jevrejsku, hrišćansku, jermensku i muslimansku četvrt, međusobno odvojene zidovima koji sami za sebe svjedoče o burnoj historiji. Za vrijeme obilaska posjetit ćemo najznačajnije znamenitosti i lokalitete u gradu kao što su: Maslinska Gora, Via Dolorosa (“križni put”), Getsemanski vrt, Džamija Al Aksa, Zlatna ili Omerova džamija, Zid plača, Sionska vrata, Dvorana Posljednje večere i Bazilika Marijina usnuća i druge značajne znamenitosti. Slijedi slobodno vrijeme do ponovnog okupljanja grupe i povratak u hotel. Noćenje.

3. dan 16.02.2019. JERUSALEM – BETLEHEM – HEBRON – JERUSALEM
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Betlehem, rodno mjesto Isusovo. Po dolasku slijedi obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Pored Bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka te špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Nakon toga slijedi posjeta džamiji Omer ibn Hattaba. Slijedi vožnja do Hebrona,gdje ćemo posjetiti mezar poslanika Ibrahima a.s. i njegove porodice. Posjetit ćemo Hrast od Mamre, gdje je bilo mjesto stanovanja Ibrahim-ovo i gdje su mu u posjetu došla trojica meleka. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 17.02.2019. JERUSALEM – NAZARET – HAIFA – TEL AVIV – JERUSALEM
Slobodan dan u Jerusalemu ili cjelodnevni fakultativni izlet u Nazaret, Haifu, Tel Aviv. Nazaret je drevni grad u kojem je živio Isus Hrist, mističan, opuštajući i danas pretežno muslimanski grad. Posjetit ćemo crkvu Proglašenja, mjestu gdje je Arhangel Gabrijel objavio rođenje Hrista, najveću katoličku crvku na Bliskom istoku, kao i samu pravoslavnu crkvu sv.Gabrijela. Nastavak puta prema Haifi jednom od najljepših gradova u Izraelu, poznat po svojim čuvenim vrtovima Bahai, koji će vas očarati ljepotom. Haifa je danas ujedno i najveća luka u zemlji pa je mnogi nazivaju i „kapija Izraela“. Slijedi nastavak vožnje do Tel Aviva prijestonice Izraela. Upoznajemo jedan od najkozmopolitskijih gradova na svijetu. Moderan i mlad, pun pozitivne energije, ovaj grad vam podjednako uzima i daje nevjerojatnu energiju. Božanstvene plaže, topli istočni Mediteran, mistični Karmel market, barovi i hrana osvojiće vas momentalno. Slobodno vrijeme za uživanje u Tel Avivu. Ponovno okupljanje grupe i povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 18.02.2019. JERUSALEM – MRTVO MORE – JERIHO – JERUSALEM
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet u grad Jericho i Mrtvo more. Jericho je drevni biblijski grad, sa ranim tragovima naselja starim 10.000 godina, što je možda najranije mjesto ljudske civilizacije. Nalazi se na okupiranim palestinskim teritorijama, a potom putujući kroz Judejsku pustinju, Jericho je ispunjen arheološkim ruševinama, manastirima, džamijama i drugim vjerskim i historijskim znamenitostima. More je poznato po tome da uživate, a ne tonete? Zajedno ćemo iskusiti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svijetu u kojem salinitet iznosi nevjerojatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420m možda se i zapitate šta sve kriju morske dubine. Za vrijeme izleta posjetit ćemo i rezervat prirode Ein Gedi, rijetku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan 19.02.2019. JERUSALEM – TEL AVIV – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom, nakon čega slijedi prijava na let Tel Aviv – Sarajevo (preko Istanbula) u 10:10. Planirano slijetanje u Sarajevo je u 15:15. Kraj putovanja.
***Napomena: Satnice letova su po lokalnim vremenima

CIJENA :
Nerefundabilna cijena – 849 KM – u slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika u bilo kom period, ne postoji mogućnost nikakve refundacije uplaćenog iznosa. Uplatu je potrebno u cijelosti izvršiti prilikom rezervacije, a najkasnije do 25.12.2018

Cijena za rane rezervacije: 899,00 KM za rezervacije do 31.12.2018. godina
Cijena kasnije: 999 KM

Dodatni popust u iznosu od 100 KM po osobi, za prvih 10 rezervacija.

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA
**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.
CIJENA UKLJUČUJE:
* Aviokarta prema programu putovanja: Sarajevo – Istanbul – Tel Aviv; Tel Aviv – Istanbul – Sarajevo –ekonomska klasa
*4 noćenja s doručkom u hotelu sa 3* ili 4*u Jerusalemu u 1/2 i 1/3 sobama
* Transfer od aerodroma do hotela i nazad
* Prtljaga do 20 kg + ručna prtljaga – 8 kg
* Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja
* Troškove organizacije i rezervacije

CIJENA NE UKLJUČUJE:
* Fakultativni izleti: Jerusalem,Betlehemi Hebron,Nazaret,Haifa i Tel Aviv, Mrtvo more iJeriho (cijene izleta će biti naknadno objavljene)
* Aerodromske takse – 175 KM
* Viza za Izrael – Cijena će biti naknadno objavljena. Potrebno je najkasnije 15 dana prije polaska aplicirati za vizu (agencija pomaže prilikom ishođenja viza)
* Doplatuza 1/1 (jednokrevetnusobu)–naupit
* Putničko zdravstveno osiguranje15KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 30 KM.