Welcome to ALMIRA TRAVEL Agency

SPECIJALNA PONUDA ZA DAN NEZAVISNOSTI

29.02. – 05.03.2020

Avionom iz Beograda + autobus do Beograda

1 Dan 29.02.2020. Sarajevo

Okupljanje ispred Zemaljskog muzeja u vecernjim satima (tacna satnica okupljanja ce biti naknadno objavljena) i prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Beograd.

2 Dan 01.03.2020. – Sarajevo – Beograd – Malta

Vožnja kroz BiH sa usputnim preuzimanjem putnika na putu prema Beogradu. Dolazak na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u jutarnjim satima i prijava na let Beograd – Malta u 06:10. Planirano vrijeme slijetanja na Maltu je u 08:15. Po slijetanju slijedi transfer do hotela. Nakon odmora slijedi slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili fakultativni obilazak Vallette (gradskim prevozom). La Valeta – glavni grad. koji su osnovali Malteški  vitezovi Svetog Jovana, a koji će Vas ostaviti bez daha. U toku obuilaska vidjet cemo slijedece znamenitosti: nekadasnji odbrambeni bedem La Valete, a danas park Baraka, odakle se pruža najljepši pogled na najveću prirodnu luku Malte i tri historijska poluostrva; Auberge de Castille, prelijepa barokna palata, nekada sjedište vitezova Kastilje, a danas sjedište premijera Malte; Kraljevsko pozorište i centralno šetalište ulice Republike; Ko-katedrala posvećene  Svetom Jovanu, u kojoj se nekada nalazila ikona Filermosa, a koja i dalje ima svoj oltar; biblioteka, gdje se nalazi čuveni Caffe Cordina; Trg Svetog Đorđa gdje se danas nalazi palata Predsjednika Malte i muzej oružja. Po završetku razgleda slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje grupe i povratak u hotel. Noćenje.

3 Dan 02.03.2020. – Malta (obilazak ostatka ostrva)

Dorucak. Slobodno vrijeme ili cjelodnevni fakultativni izlet, u okviru kojeg cemo obici najbitnija historijska mjesta ostrva:

Vittoriosa – jedan od tri historijska grada gdje su malteški vitezovi imali svoje lođe i crkve, prije izgradnje La Valete polovinom XVI vijeka. Šetnja pravim lavirintom uskih ulica, koje nas vraćaju u slavnu historiju grada. I

Mosta – Ovdje se nalazi crkvu sa trećom najvećom kupolom na svijetu, u koju je tokom bombardovanja ostrva u II svjetskom ratu, moćnu kupolu probila bomba njemačkog bombardera i divnim čudom nije eksplodirala.

Mdina – „Gradu tištine“ u kojoj živi još svega 300 aristokratskih porodica, potomaka malteških vitezova.

Marsaxlok – slikovito ribarsko mjesto. Povratak u hotel. Noćenje

4 Dan 03.03.2020. – Malta (Gozo)

Doručak – Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet do egzotičnog zelenog ostrva – Gozo, omiljenog izletišta maltežana. Krstarenje i posjeta ostrvu, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i historijskim znamenitostima. U okviru izleta predviđena je i posjeta glavnom gradu ostrva – Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo…odlazak do romantičnog zaliva gde je predviđeno slobodno vrijeme za ručak. Za kraj ostavljamo odlazak do geološkog čudesnog predjela, gde su se snimali mnogi filmovi, koje će vas ostaviti bez daha. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5 i 6 Dan, 04.03. i 05.03.2020. Malta – Beograd – Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 20:00. Let na relaciji Malta – Beograd je 04.03.2020. u 22:35. Planirano vrijeme slijetanja u Beograd je 05.03.2020. u 00:30, nakon cega slijedi prevoz prema Sarajevu. Ocekivani dolazak u Sarajevo je u 05.03, u ranim jutarnjim satima.

Cijene:

499 KM za prvih 5 rezervacija

599 KM za rane rezervacije do 25.12.2019

699 KM – cijena kasnije

 

U cijenu je uključeno:

 • Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Beograd aerodrom – Sarajevo
 • Avio kartu sa pripadajucim taksama na relaciji – Beograd – Malta – Beograd
 • Mala ručna torba (40 x 30 x 20 cm) u kabini– maksimalne težine 10 kg
 • Transfer od aerodroma do hotel i nazad
 • Hotelski smjestaj na bazi 3 nocenja sa douckom u hotelu sa 3*/4*
 • Pratioc putovanja – minimalno 15 prijava

    U cijenu nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje – 10 KM
 • Fakultativne izlete:
 • Valletta – 30 € / u cijenu uračunate karte za gradski prevoz i lokalni vodić
 • Malta ostali dijelovi ostrva: Mosta, Mdina,Marasaxlol, Vittoriosa – 50 € U cijenu uračunat transfer autobusom i lokalni vodič
 • Gozo – 65 € / U cijenu uračunat transfer autobusom i lokalni vodič
 • Boravišnu taksu – plaća se na recepciji hotela
 • Doplata za vece torbe:
 • rucne prtljage – 85 KM maksimalnih dimenzija 55 x 40 x 23 cm do 10 kg
 • torbu koja ide u prtljezni prostor – 120 KM do maksimlano 20 kg