Welcome to ALMIRA TRAVEL Agency

ISTANBUL

 

Provedite kratki predah u gradu koji spaja Evropu i Aziju!! Upoznajte sav raskoš i bogatstvo jednog od najvećih kulturnih i poslovnih centara na svijetu i osjetite draž nezaobilaznog istanbulskog shoppinga. ISTANBUL… Grad smješten na dva kontinenta, grad okružen morem sa tri strane, vrata Orijenta, spoj istoka i zapada… samo su neki od najčešće korištenih opisa za 15-milionski grad Istanbul. Ovaj grad kojeg su u prošlosti zvali još i Konstantinopol više od 1500 godina bio je centar Rimskog, Bizantskog i Osmanskog carstva. Upravo zbog značaja koji je od svog postanka imao, grad je uvijek bio stjecište brojnih umjetnika, muzičara, trgovaca, a u posljednje vrijeme i mnogobrojnih turista. Svi oni dolazili su u Istanbul otrkriti čaroliju

hiljadugodišnjih ulica, šarenih bazara i veličanstvenih džamija.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

  1. DAN SARAJEVO – ISTANBUL

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul u 11:10, avio kompanija Pegasus. Dolazak u Istanbul, na aerodrom Sabiha Gocen, u 13:55 po lokalnom vremenu. Po slijetanju slijede pasoške i carniske kontrole a zatim transfer do hotela, smještaj u isti. Slobodno vrijeme za kratak odmor a zatim odlazak na fakultativni izlet Marmaray, Azijski dio Istanbula, Uskudar, Taksim trg, Istiklal ulica prepune prestižnih butika, restorana, kina, najraznovrsnijih trgovina, umjetničkih galerija, kafića i pubova te klubova sa muzikom uživo. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN, ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi palata..).  Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet: odlazak do čuvene Misir čaršije (Egipatski Bazar), gdje ćemo Vam dati slobodnog vremena za kupovinu začina, slatkiša… Izlet nastavljamo odlaskom do Sulejmanije džamije, ćiju je izgradnju naredio Sultan Sulejman Veličanstveni. Nakon toga izlet nastavljamo odlaskom do Kapali čaršije, gdje ćemo završiti naš izlet, a Vi nastaviti shopping. Naveće predlažemo odlazak na Tursko veće (večera uz performance sa trbušnim plesačicama i folklorom. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN, ISTANBUL –ISTANBUL

Doručak, slobodno vrijeme ili faklultativni izlet krstarenje Bosforom: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Djevojačka kula…). slijedi slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje grupe i odlazak na fakultativni izlet: Posjeta muzeju Panorama 1453, mjestu gdje možete doživiti 1453. godinu, kada je Sultan Mehmed Fatih, sa svojim trupama uspio da uđe u Konstantinopolj. Zatim slijedi odlazak do Miniaturk muzeja – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u Osmanskom i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo do čuvene  kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme Noćenje.

DAN ISTANBUL

Dorucak, slobodno vrijeme za Samostalno istrazivanje Istanbula ili fakultativni izlet na Princevska ostrva. Povratak u hotel i nocenje.

  1. DAN ISTANBUL

Dorucak, slobodno vrijeme.

  1. DAN, ISTANBUL – SARAJEVO

Dorucak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do 12:00 kada je okupljanje grupe i transfer na aerodrom. Let na relaciji Istanbul – Sarajevo u 16:00. Planirani dolazak u Sarajevo 17:00 (po lokalnom veremenu).

 

*Napomena: Satnice letova su po lokalnim vremenima

 

*** OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO ŠEST MJESECI OD DANA ULASKA U TURSKU

 

CIJENA ARANŽMANA :

Hotel 3* Golden Horn Istanbul – 499,00 KM

Hotel 4* Golden Horn Sirkeci – 559,00 KM

Cijene vrijede za rezervacije do 15.05.2017. a nakon toga cijena se uvecava za 80 KM

 


CIJENA UKLJUČUJE:

* Avio karta sa aerodromskim taksama na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo

*3  noćenja sa doručkom  u hotelu 4* u Istanbulu 1/2 i 1/3 sobama

* Transfer od aerodroma do hotela i nazad

* Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

* Troškove organizacije i rezervacije

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

* Fakultativni izleti i ulaznice u Istanbulu

* Tursko vece 30 €

* Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – na upit

* Putnicko zdravstveno osiguranje 8 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 16 KM.

 

 

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

* Stari grad sa ulaznicom u Topkapi palaču – 25€ – dodatno se plača ulaz u Aya Sofyu – 12€

* Krstarenje Bosforom – 25€

* Misir čaršija, Sulejmanija džamija i Kapali čaršija – 10€

* Marmaray, Uskudar, Taksim i Istliqlal ulica – 15€

* Eyup, Pier lotty, Miniaturk i Muzej Panorama 1453. – 25€

* Princevska ostrva – 25 €

 

Da bi se izleti realizovali, potrebno je minimalno 10 osoba.

 

*** OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO 150 DANA OD DANA POVRATKA