Welcome to ALMIRA TRAVEL Agency

SICILIJA / 22.02. – 26.02.2019. – 5 dana

AVIONOM IZ BUDIMPEŠTE

1.SARAJEVO–BUDIMPESTA

Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u dogovoreno vrijeme i prevoz na relaciji Sarajevo – Budimpesta. Noćna vožnja kroz BiH. Putnike ćemo uzimati u Visokom, Kaknju, Zenici, Doboju, …. i ostalim mjestima na putu prema Šamcu.

2.BUDIMPESTA – CATANIA

Nastavak vožnje kroz Hrvatsku i Mađarsku. Dolazak na aerodrom u jutarnjim satima i prijava na let za Cataniu u 06:35. Planirano slijetanje je u 08:40. Nakon carinskih i pasoških kontrola slijedi transfer prema hotelu. Kratak odmor i polazak na fakultativno razgledanje Catanie: glavna ulica Via Etna, barokna ulica Via Crociferi, trg Piazza Duomo s katedralom i kipom Liotru, simbolom grada. Zatim rimski amfiteatar, Opera House, Sveučilište i plemićka palača Biscari… Povratak u hotel. Noćenje.

3.CATANIA – TAORMINA – SICILIJANSKA SELA – CATANIA

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili fakultativni izlet na Taorminu i Sicilijanska sela. Odlazak autobusom do mondenskog ljetovališta Taoramine koje se nalazi na brdu Monte Tauro iznad Giardini naxos-a. Šetnja glavnom ulicom I posjeta grčko – rimskom pozorištu iz III vijeka pne., jednom od najbolje očuvanih amfitetara antičkog doba. Ponovno okupljanje grupe i vožnja do čuvenih Sicilijanskih sela, poznatim kao lokacija gdje se snimao kultni film KUM. Obilazak sela: crkva Svete Trojice, bar Vitelli koji se u međuvremenu pretvorio u Muzej kuma: svuda na zidovima su fotografije, kadrovi iz filma, proglasi klana Korleone i oružje., crkva Svete Lučije… Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.CATANIA – PALERMO – MONREALE – CATANIA

Doručak. Nakon doručka mogućnost Fakultativnog obilaska Palerma I Monreala. Po dolasku u Monreale obilazak veličanstvene katedrale ‘’ Duomo’’, čuvenoj po Bizantijskim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6000 kvadratnih metara. U ovoj katedrali su se krstili, vjenčavali I sahranjivali članovi normanskih porodica. Nastavak putovanja za Palermo glavnog grada Sicilije: ul Vitorio emanuele, nova kapija, Normanska palata, katedrala, Trg ‘’ Kvatro kanti’’ Trg srama, . . . u poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

5.SICILIJA – BUDIMPEŠTA – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom, nakon čega slijedi prijava na let Catania – Budimpešta u 09:20. Planirano slijetanje u Budimpeštu je u 11:25, a zatim slijedi transfer prema Sarajevu kroz Mađarsku, Hrvatsku i BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Planirani dolazak u Sarajevo je u večernjim satima.

Cijena 599,00 KM

U cijenu je ukljuceno

 • Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Budimpešta – Sarajevo
 • Avio karta sa taksama na relaciji Budimpešta – Catania – Budimpešta
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*u Cataniji u 1/2 i 1/3 sobama
 • Transfer od aerodroma do hotela i nazad
 • Ručna prtljaga – 10 kg
 • Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja
 • Troškove organizacije i rezervacije

U cijenu nije ukljuceno

 • Fakultativni izleti: Catania, Taormina i Sicilijanska sela, Palermo i Monreale (cijene izleta ce biti naknadno objavljene
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)– na upit
 • Dodatna torba do 20 kg – 100 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 10KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 32 KM.